Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
 41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös: 
rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

Cines IMF

Cinema IMF

Pub Menfis

Disco KKO

Discoteca Pacha

Anfora

Purjehdusseura, Real Club Nautico

Teatro Circo, Orihuela

 

 

 

 

VIIHDE  JA  HARRASTUSTOIMINTA

 

 

Elämä Espanjassa on useimmille pelkkää lomaa. 
Kun vapaa-aikaa on paljon, tulee usein vastaan pitkästymisen ongelma, ellei sopivaa harrastettavaa löydy. 
Onneksi Torreviejassa löytyy suomenkielistä harrastustoimintaa erittäin runsaasti.

Costa Blancan Suomi-Seura on yksi alueen keskeisimmistä suomenkielisen toiminnan järjestäjistä. 
Seuran toimisto sijaitsee osoitteessa C./Suecia 10  (03183 Torrevieja), lähellä Playa de los Locos -rantaa.
Suomi-Seuran puhelin ja fax on (+34) 634 351 103.                                                Seura järjestää mm. kulttuurimatkailua (teatteri- ja konserttimatkoja), terveysneuvontaa toimiston yhteydessä olevassa kokoontumistilassa, viihdetapahtumia erillisen ohjelman mukaan (esim. talvikauden aloittajaiset ja päättäjäiset, itsenäisyyspäivän juhla, pikkujoulut, laskiaisjuhla yms.) sekä koulutus- ja kurssitoimintaa. 
Lisäksi Suomi-Seuralla on varsin laaja kirjasto, joka on avoinna toimiston aukioloaikoina. 
Seuran kuvallisen esittelyn ja toimiston aukioloajat löydät osoitteesta http://www.costablancasuomiseura.es.

Suomalaiset järjestävät talvikaudella suomalaiset tanssit viikottain.  Niiden paikka on vaihdellut vuosittain. 

Nuorison discoelämän keskus on sataman lähellä Apolo -kadulla Menfis-pubista alkaen.  Myös Habaneras-kadulla on merkittäviä yödiscoja (Tirachinas ja New Cacique ym), puhumattakaan La Sal -kadun (n:o 32) Seraton-yökerhosta, joka toimi aiemmin keskiviikkoisin suomalaisten tanssien sijaintipaikkana.  
Niin ikään Industrian -alueella sijaitsevat isot discot KKO-disco (Pol. Ind, Casa Grande n:o 50)  ja  Discoteca Pacha (Pol.Ind. Casa Grande s/n)  ovat mainitsemisen arvoiset! 
Yökerhot avautuvat yleensä klo 22.30 - 23.00 ja yöelämä jatkuu yleensä klo 04.00 saakka.  Jos tunnelma jatkuu tiiviinä, lopettamisajankohtaa voidaan joustavasti myöhentää!

Flamencoesityksiä on useina iltoina viikossa ravintoloissa, mm.  Patio Andaluz -ravintolassa (torstaisin ja lauantaisin) Rocio del Marin risteyksen luona.

Suomalaista karaokea lauletaan myöskin Torreviejassa.  Kokoontumispaikka ilmoitetaan Costa-Blancan Suomi-seuran sivuilla talvikauden alkaessa.  Eräs karaoken suosikkikappaleista on tietenkin Rosvo-Roope: "Sai Roope viimein palkkansa, hän on nyt Suomessa ...!" 

Taidenäyttelyjä pidetään jatkuvasti Purjehdusseuran eli Real Club Náutico de Torreviejan tiloissa satamassa Vistalegre-aukiolla.  
Toinen suosittu näyttelyiden pitopaikka on Sociedad Cultural Casino de Torrevieja, sekin Vistalegre-kadun varrella. 

Torreviejan kaupunginteatterille on valmistunut uusi upea toimitalo vuonna 2006 Plaza Miguel Hernandez -aukiolle aivan sataman tuntumaan. 
Kaupunginteatterin lisäksi Torreviejassa on pieni teatteri "Teatro Carpa del Recinto Ferial de Torrevieja", jolla ei kuitenkaan ole vielä omaa esiintymistilaa. 
Informaatiopuhelin on 966 706 838.
Lähimmät muut teatteritalot ovat Teatro Circo de Orihuela  Orihuelassa (Plaza Poeta Sansano 1, puh. 966 744 657), Teatro Principal de Alicante (Plaza Ruperto Chapi s/n, puh. 965 219 157) ja Teatro Romea de Murcia (Plaza de Julián Romea s/n, puh. 968 211 611).   Myös Rojalesissa on pieni teatteri Teatro Capitol Rojales (C./Alberto Gonzáles Vergel 6, puh. 966 715 129). 
Torreviejassa on paikallinen teatterikoulu, Escuela Municipal de Teatro (C./Patricio Pérez, 5), jonka oppilastyönä valmistuu teatteriesityksiä silloin tällöin. 
Niiden esittämispaikka vaihtelee ja tietoja niistä saa kaupungin kulloisestakin kulttuuriohjelmasta, jota on maksutta saatavissa kaupungin turisti-infoista. 

Lähellä Carrefourin suurtavarataloa on elokuvakeskus IMF, jossa on 8 erikokoista salia (Poligono San José S/10).  Näytännöt alkavat arkisin yleensä klo 19.00 ja viikonloppuisin klo 17.00.  
Viimeisimmät näytännöt ovat yleensä klo 23.00. 
Elokuvakeskuksessa on maanantaisin "Katsojan päivä", jolloin liput ovat hieman edullisemmat kuin muulloin. 
Ohjelmiston ja näytäntöjen ajat voit katsoa elokuvakeskuksen omalta kotisivulta www.cinesimf.com.  Puhelinnumero on 965 705 414.
 

Elokuvateatteri löytyy myös mm. sataman läheltä kauppahalli La Plasan tiloista osoitteesta Pza Isabel II, s/n.  Siellä on 3 salia.  Puhelin 965 717 403.  
Auto-cine on mm. Pilar de la Horadadan lähellä Cartagenan maantien n:o N-332 vieressä.

Suomenkielistä seurakunnallista toimintaa on alueella hyvin runsaasti.  Suomen evankelis-luteraisella kirkolla on Torreviejassa on seurakunta "Costa Blancan suomalainen seurakunta".  Sillä on omat kotisivut osoitteessa https://www.costablancanseurakunta.fi.  Seurakunnalla on oma seurakuntatalo osoitteessa Calle Maldonado 2-1 aivan lähellä kaupungin katolista pääkirkkoa    (Iglesia Inmaculada Consepción), jossa seurakunta toimittaa silloin tällöin messun.  Turistipappi ja turistikanttori asuvat Costa del Solilla ja käyvät Torreviejassa määräpäivinä.  Seurakuntatalon puhelinnumero on toimistoon 634 340 355 ja keittiöön 683 818 256.

Muiden seurakuntien yhteystiedot löytyvät parhaiten suomalaisten emoseurakuntien tiedostoista Suomessa.  Torreviejan Kotikirkolla on kotisivu osoitteessa http://www.costablancankotikirkko.com/ .

Espanjan kielen opetteleminen on yksi alueelle kotiutumisen  peruselementeistä. 
Costa Blancan Suomi-Seura järjestää joka vuosi espanjan kielen alkeis- ja jatkokurssin.  Sille, joka haluaa paneutua nopeammassa tahdissa espanjan kielen opiskeluun, suosittelemme syntyperäisen espanjalaisen opettajan yksityistunteja.  Niitä tarjoaa mm. Maria Carmen Torregrosa Baraza, yhteydenotot Liisa Kultasen välityksin puh. (+34) 649 964 688.  Mari Carmen on suuri Suomen ystävä ja hänen omat suomen kielen opintonsa ovat edenneet jo pitkälle.  Yksi hyvä vaihtoehto ovat myös Instituto Konigin Don Delfin -opiston espanjan kielen intensiivikurssit.  Tietoja niistä löytyy opiston kotisivuilta www.konigin.net.

Golfkeskusten yhteystiedot ja esittelyt löydät omalta sivultaan "golfkeskukset"

Los Montesinosista Los Balconesin kautta Torreviejaan menevän tien varrella on ratsastuskeskus El Rancho, jossa on myös yöpymismahdollisuus mökeissä sekä korkeatasoinen ravintola.   Heidän omat esittelysivunsa löydät tästä!

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?