Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
 41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös:  rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PASEO  VISTA  ALEGRE

 

 

Urheiluvenesataman edustalla Eras de Sal -kalliolta alkaen pohjoiseen sijaitsee Paseo Vista Alegre-niminen aukio (myös nimeä "Paseo Vistalegre" näkee käytettävän).   Se on päällystetty vaalein marmorilaatoin.  Aukion alla on pysäkointihalli, johon ajetaan aukion etelälaidasta ja tullaan ylös aukion pohjoislaidasta.   Aukion ja satamalaiturin välissä on Purjehdusseuran eli Club Nauticon talo sekä satamaravintola.  Aukion toisella reunalla on Paseo Vista Alegre -niminen katu, jonka ajoradat on erotettu palmurivillä ja kauniilla kukkaistutuksilla.   Tämän kadun varressa on mm. Sociedad Cultural Casino de Torreviejan rakennus.  

Aukion etelälaidassa on upea taideteos "Monumento al Coralista" (Kuorolaulajien monumentti) (1994, Pedro Lorente).

Vista Alegren aukio on saanut aivan uuden ilmeen vuonna 2008.   Aukion ylle on rakennettu upea pergolarakennelma, joka ikäänkuin kattaa suuren osan aukiosta.  Aukion reunoille on rakennettu kiinteät penkit, joiden reunat on koottu mosaiikkikuvioista, joten viereisen Waldo Galeron aukion tunnelma ikäänkuin jatkuu nyt Vista Alegren aukiolle.   

Aiemmin keskellä aukiota oli soittajia esittävä patsasryhmä "Homenaje a los Músicos Torrevejenses" (Kunnianosoitus torreviejalaismuusikoille) (Carmen Fraile).  Trumpetinsoittajapatsaalta oli joku kähveltänyt trumpetin.   Kun aukio oli keväällä 2008 peruskorjausremontissa aitojen ympäröimänä,  kaupunkilaiset odottivat kiinnostuneina korjauksen valmistumista nähdäkseen, saako trumpetisti soittimensa takaisin.  Kun aukio valmistui, soittajat olivat siirtyneet aukion pohjoisreunaan, ja todellakin: trumpetinsoittajalla oli taas trumpetti!

Aukion eteläisellä reunalla on "suolapomojen talo", vanha suolatehtaan toimistotalo, joka on vuonna 2005 kunnostettu näyttelykeskukseksi.   Se on yksi kaupungin neljästä näyttelykeskuksesta.  Muut ovat  Näyttelyhalli "Los Aljibes" Kansojen Puistossa (Parque de las Naciones), Vanha Rautatieasema ja Virgen del Carmenin kulttuurikeskus.

Paseo Vista Alegre on hyvin suosittu iltakävelypaikka  ja lapset rullaluistelevat siellä mielellään.   Break-tanssijat ovat usein kokoontuneet alueen etelälaitaan Monumentin luokse esittäen illasta toiseen vauhdikkaita ja akrobaattisia tanssejaan.  Aukion toinen pää on usein kuvataitelijoiden kansoittama.  Siellä voi piirrättää itsestään laadukkaan muotokuvan tai karikatyyrin tuossa tuokiossa.  

Vista Alegren aukiolta pohjoiseen alkaa Paseo de la Libertad -katu, jossa on pienimuotoiset mercadillo -markkinat joka päivä.

 


Vista Alegren aukion uusi ilme


Monumento al Coralista


Iltavalaistu aukio "vanhassa asussaan"


Homenaje a los Músicos Torrevejenses


Real Club Nautico, Purjehdusseura

 

Haluatko katsoa kartasta Paseo Vista Alegren sijainnin?

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?