Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
 41660 TOIVAKKA

 

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös:  rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

Museo de La Habanera

Centro de Interpretación de La Industria Salinera

Via Verde

Via Verde

Via Verde

 

 

 

LA  ANTIGUA  ESTACIÓN  DE  TREN,  VANHA  RAUTATIEASEMA

 

 

 

Kevytkiskoinen rautatie yhdisti Torreviejan ja Albateran kaupungit.  Albateran asema sijaitsee San Isidro de Albateran kylässä.  Sitä kautta kulkee nykyisinkin Barcelonan - Malagan päärata.  Rautatieliikenne Torreviejaan loppui vuonna 1941 ja rautatie purettiin vuonna 1957.  Vanhan asemarakennuksen edessä on tallella pieni pätkä alkuperäistä rataa.

 

 

Vanha rautatieaseman alue, joka koostuu kolmesta entistetystä rakennuksesta, sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungissa lähellä satamaa.   Siellä on tallella vielä varsinainen asemarakennus ja kaksi varastorakennusta, joista matalammassa punakeltaisessa rakennuksessa on Museo de la Habanera Ricardo Lafuente eli Habanera-museo ja korkeammassa keltaisessa rakennuksessa on Centro de Interpretación de la Industria Salinera eli Torreviejan Suolateollisuuden Informaatiokeskus.  Informaatiokeskuksen puhelinnumero on 965 705 888.

Entistettyjen rakennusten lisäksi asema-alueella on kaunis puisto, jossa on mm. nuorten skating-rata ja suolatyöntekijöiden patsasryhmä "Los Salineros" (Carmen Fraile).  Asema-alueen ja puiston pinta-ala on yhteensä noin 30.000 m2.  Asema-alueelta pitkin entistä ratapengertä kulkee Vía Verde, "vihreä reitti" -niminen ulkoilureitti, jonka mitta on noin 6 km.  Siinä on rinnakkain kävelytie ja pyörätie.  Via Verde on hyvin suosittu liikuntaväylä.  Se rakennettiin vuonna 2003.

 


Los Salineros -veistos
 

Haluatko katsoa kartasta vanhan rautatieaseman alueen sijainnin?

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?