Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
 41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös:  rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

Carrefour

Carrefour

Las Habaneras

Las Habaneras

Mercadona

TodoTodo

Champion

Lidl

Plus

Kodintarvikeliike Casa

Kodintarvikeliike Casa

Don Pollo

Kauppahalli La Plasa

Kauppahalli La Plasa

Optica Chantal

 

 

 

 

 

 

 

OSTOKSILLE

 

 

Kun Torrevieja on lomanviettäjien kaupunki, sieltä löytyy oikeastaan kaikki, mitä vaativinkin ostaja voi kuvitella tarvitsevansa. 
(Huom!  Ompelukone piti käydä ostamassa Almoradista, kun ei Torreviejasta löytynyt, kertoi tuttavamme!  No, Torrevieja on lomakaupunki.  Kukapa lomallansa ompelukonetta tarvitsisi?)

Kaupat ovat avoinna maanantaista lauantaihin klo 9.00 - 14.00 ja 17.00 - 20.00. 
Isommat tavaratalot eivät vietä siestaa vaan ovet ovat avoinna yleensä klo 09.00 - 21.00, suurtavaratalo Carrefour aina klo 24.00 saakka.
Sunnuntaisin vain muutamat elintarvikeliikkeet ovat avoinna ja nekin yleensä vain aamupäivisin klo 14.00 saakka.  Tällaisia ovat mm. Los Balconesin ostoskeskuksen valintamyymälä. 
Kesäkaudella sunnuntaiaamuisin on avoinna joitakin muitakin kauppoja, mm. Consum -tavaratalot, joista yksi on Los Altosin mäellä ja toinen keskikaupungilla C. /Diego Ramirez Pastor -kadulla lähellä Playa de los Locos -rantaa. 
Monilla huoltoasemilla on hyvä tavaravalikoima ja mm. tuoreen leivän myynti ympäri vuorokauden, joten niissä voi käydä ostoksilla myös sunnuntaisin. 
Huom!  Huoltoasemat ja yöllä auki olevat kioskit eivät saa myydä alkoholia klo 22.00 jälkeen.

Kaupungin suurin tavaratalo on Carrefour, jonka päämyymälä sijaitsee Crevillenten tien alkupäässä. 
Pienempi Carrefourin tavaratalo on Costa Orihuelan puolella heti Torreviejan kaupungin rajan jälkeen (syksyyn 2006 saakka siinä toimi ostoskeskus Champion). 
Lähimmät vielä isommat suurtavaratalot sijaitsevat Alicantessa ja Murciassa (mm. Corte Inglés -tavaratalot).   
Carrefourin päätavaratalosta kannattaa mainita sen valtaisa musiikkiosasto sekä sisäänkäynnin vieressä oleva tiski, jossa ovat edustettuina kaikki puhelinkauppiaat. Carrefourin kassoilta voi ostaa puheaikaa kaikkien välittäjien kortteihin. 
Carrefourin päätavaratalon viereiselle tontille on maaliskuussa 2005 avattu suuri ostoskeskus Las Habaneras, jossa on yli 40 eri alan erikoisliikettä ja laajat maanalaiset pysäköintitilat.

Carrefourin lisäksi kaupungissa on useita suuria valintamyymälöitä.  Niiden sijaintikartat löydät tästä!  
Mercadonan myymälöitä on useita, mm. keskikaupungilla linja-autoaseman vieressä, ns. Vanhan Alicanten tien varrella (Avenida de Cortes Valencianas), Torretan alueella lähes vastapäätä Carrefourin tavarataloa, Playa Flamencan ostoskeskuksessa, sekä kesällä 2010 avattu myymälä Los Balconesissa vastapäätä Lago Jardin I -alueen sisäänajoa. 
Pienempiä aluemyymälöitä on lisäksi monissa paikoissa kaupungilla. 
TodoTodo on mm. keskikaupungilla Campoamor -kadulla. 
Masymas (ent. Champion-ostoskeskus) sijaitsee Vanhan Alicanten tien varrella olevan Mercadonan vieressä. 
Monet suomalaiset pitävät näiden valintamyymälöiden tavaravalikoimaa hyvänä ja kauppoja helppoina asioida.

Edullisen kaupan leiman ovat saaneet saksalaista alkuperää olevat Lidl ja Plus -valintamyymälät. 
Lidl löytyy mm. Carrefourin tavarataloa edeltävästä korttelista Crevillenten tien varrelta, samoin Rocio del Marin liikekeskuksesta hieman etelään Cartagenan tien varrelta sekä vanhan Alicanten tien varrelta ns. "neulan" luota Cortes Valencianas -kadun varrelta.  Carrefourin vieressä olevan Lidl-kaupan yhteydessä on yksityinen lihakauppa, jota monet pitävät kaupungin parhaana. 
Plussan löydät mm. Vanhan Alicanten tien varrelta ja Crevillenten tien varrelta kolmannen liikenneympyrän tienoilta eli vähän Carrefourin tavaratalosta Crevillenteen päin, sekä uudesta suuresta Punta Marinan ostoskeskuksesta Rocio del Marin liikenneympyrän kohdalta.

Tuoretta hiivaa ei juurikaan löydy valintamyymälöistä Carrefouria ja Mercadonaa lukuun ottamatta.   Kuivahiivaa kyllä löytyy. 
Ruistuotteita ei myöskään ole tavallisissa myymälöissä, mutta leipomoliikkeistä niitä voi löytää.

Linja-autoaseman luona on hyvä katukeittiö  Don Pollo, josta monet hakevat pikalounaan itselleen kotona nautittavaksi.  Leipä on aina tuoretta ja vastapaistettua.  Kokeilkaapa maistaa Don Pollon täytettyjä ja juustokuorrutettuja munakoisoja ("berenjenas")!

Kauppa, jonka monet asiakkaamme ovat toivoneet mainittavan sivullamme, on kodintarvikeliike Casa, joka sijaitsee sekin vanhan Alicanten tien varrella samassa talossa kuin Plus -tavaratalo ja suosittu lelukauppa Juguetelandia.  Casa-kaupan astiat ja kodintarvikkeet ovat esillä niin viehättävästi, että kaupassa saa helposti aikaa kulumaan tuntikaupalla!  Juguetelandialla on toinenkin myymälä Torreviejassa.  Se sijaitsee Carrefourista jonkin verran San Luisiin päin.

Sataman lähellä on kauppahalli La Plasa, jonka alla on tilava paikoitushalli. 
Kauppahalli on erityisesti lihan, kalan, vihannesten ja kukkien ostopaikka. 
Samassa talossa on mm. elokuvateatteri ja erikoistunut alkoholimyymälä, josta saa laatuviinejä ja mm. Espanjan eri alueiden omia alkoholierikoisuuksia, esimerkiksi paikallista Elchen kaupungin palmuista valmistettua taatelilikööriä (Licor de Datiles de Elx). 
Toinen isompi ja todella hyvin varustettu alkoholimyymälä löytyy San Policarpo ja Avda Diego Ramirez Pastor -katujen kulmauksesta.  Sieltä saa myös ostaa tynnyriviinejä.

Mitä Torreviejasta ja Costa Blancalta kannattaa ostaa? 
Ensinnä tulevat mieleen nahkatuotteet: laukut ja kengät. 
Costa Blancan alue on tunnettua käsityöläisaluetta ja erityisesti  Elche on merkittävä kenkäteollisuuskaupunki. 
Monet käyvät ostoksilla Salvador Artesanon kenkätehtaan myymälässä Elchessä.  Ajo-ohjeen kenkätehtaalle löydät tästä.  
Torreviejassakin on kaksi Salvador Artesanon kenkätehtaan tehtaanmyymälää, mutta niiden valikoimat eivät yllä Elchen myymälän valikoiman tasolle. 
Yllättävää kyllä, muodikkaita ja hyviä kenkiä löytää myös mercadillo-markkinoilta (ja aivan erityisesti lasten kenkiä)!  Markkinapäivien luettelon löydät tästä! 
Markkinoilta kannattaa katsoa myös kankaita silloin, kun kangasmyyjiä on paikalla.

Myös ATK-tarvikkeet ovat kaupungilla yllättävän edullisia, mm. värikasetit ja valokuvatulostuspaperit maksavat vain murto-osan siitä mitä Suomessa.

Pienille tytöille kannattaa katsoa upeita monikerroksisia flamenco-mekkoja, joita saa nykyisin ihan kohtuulliseen hintaan ja joiden tarjonta esimerkiksi markkinoilla on viime aikoina selvästi lisääntynyt. 
Pikkuneideille on tarjolla myös korkokenkiä, joita Suomesta ei yleensä saa. 
Niin, ja tietysti perinteiset upeat viuhkat!  Niitä saa myös markkinoilta, joskin laadukkaammat löytyvät kaupungilta. 
Lapset ovat Espanjassa yleensä aina (ja erityisesti juhlapäivinä) kauniisti puettuja, joten lasten vaatteita on monipuolisesti tarjolla. 
Pojille voi löytää tyylikkäitä liivejä, paitoja  ja solmioita (!), samoin monenlaisia kenkiä.

Erityisen edullisina koetaan silmälasien sangat.  Kaupungissa on useita optikkoliikkeitä, joissa on aina uusimman muodin mukainen valikoima.  Suurin valikoima lienee Ramon Gallud -pääkadulla (n:o 60) olevassa Optica Chantal -liikkeessä, mutta myös mm. Optica Sabater (c./Caballero de Rodas 9 ja 11)  ja Optica +Vision Torrevieja -liikkeessä (C./Joaquin Chapaprieta, 24) on hyvät valikoimat.

Torreviejan alue ja koko Costa Blanca on  Espanjan huonekaluteollisuuden keskusaluetta.  Siksi kaupungissa ja lähiympäristössä on koko Espanjan parhaat ja muodikkaimmat huonekaluvalikoimat. 
Suosittelemme erityisesti Codem -nimistä huonekaluliikettä Calle de Ronda-kadulla sekä Beatriz-sisustuskeskusta Calle de Habaneras-kadulla.

Kun alakerrosten koristeraudoitukset eli rejakset usein kuuluvat omistajien hankittavaksi, olemme sopineet erityiset toimitusehdot suomalaisille asiakkaillemme Rojalesin kylästä olevan Tallerer Martin -nimisen yhtiön kanssa.  Martinilta saa edullisesti myös parvekelasitukset ym.

Kaupungissa on nykyisin kaksi suomalaista kauppaa.

Vanhempi suomalaisten tavaroiden kauppa Supermercado Finlandés on syksystä 2008 alkaen ollut entisen Thelman Pullapuodin naapurihuoneistossa (Avda Alfredo Nobel 145).  Puhelinnumero on 629 022 352.  Myymälä mainostaa näin: "Tervetuloa suomalaiselle saarekkeelle Espanjassa! Torreviejan Suomi-kaupasta löydät juuri sen, mitä Suomesta ikävöit: Ruisleivän, Fazerin Sinisen, Pauligin kahvit, suomalaiset makkarat, jauhot, piimät, sillit, hiutaleet, mausteet ja paljon muuta. Lisäksi saatavana on joka päivä tuoreita leivonnaisia. Täällä sammutat Suomi-nälän! Jouluna ja pääsiäsenä tilaamme juhlaruuat Suomesta (kinkku, laatikot, mämmi)".  Avoinna: Ma-La  9.30 - 14.30. Yhteystiedot: www.suomi-kauppa.com
https://www.facebook.com/suomi.kauppa.9, puh: +34 629 022 352.  Osoite:
Avda. Alfredo Nobel 145, 03183 Torrevieja, Alicante

Torre Market -niminen kauppa sijaitsee osoitteessa Avenida Doctor Gregorio, 54, lähellä Los Naufragos -uimarantaa.  Torre Marketin puhelinnumero on 693 815 591.   TorreMarketista saa päivittäin kotimaiset iltapäivä- ja sanomalehdet, irtokarkkeja, suomalaisia ruokia kuten salmiakkia, HK:n ja Fazerin sinistä, Jalostajan hernekeittoa, Ahti-silliä ja muita herkkuja joita usein ulkomailla alkaa tekemään mieli.  “Yksi suosituimmista tuontiartikkeleista on monen tuntema lonkero, jota tilataan kerralla useampi kuormalavallinen suomalaisten janon sammuttamiseksi. Lonkeroa menee myös jonkin verran muualle, esimerkiksi joidenkin golf-kenttien ravintoloihin täällä Costa Blancalla.”  Torremarketin omassa leipomossa leivotaan mm. lihapiirakoita, karjalanpiirakoita, mustikkapiirakkaa, korvapuusteja ja ruisleipää suomesta tuodusta juuresta myös mukaan ostettavaksi.  Kaupan yhteydessä sijaitsee myös ProJenni Travel -niminen matkatoimisto, joka on erikoistunut golf-matkojen välittämiseen.

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?