Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
 41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös:  rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

PALACIO  DE  LA  MÚSICA,  MUSIIKKIPALATSI

 

 

C./Maria Parodi ja C./Antonio Machado -katujen kulmauksessa sijaitseva Palacio de la Música, Musiikkipalatsi, avattiin 20.5.1999. Tämän seitsemänkerroksisen rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Alberto Velázquez ja José Domínguez Rozas.  Rakennustyön totetutti Torreviejan kaupungin rakennustoimisto Necso.  Talon kustannusarvio oli tuolloin 300 miljoonaa pesetaa (1,8 milj. euroa = 10,7 milj. markkaa).  Talo sijaitsee tontilla, jossa kuuluisa torreviejalaissyntyinen pianisti Maria Gil on aikanaan syntynyt, mistä syystä tämä tontti oli jo kauan ennen rakennushankkeen toteutumista hankittu Unión Musical Torrevejensen omistukseen.

Musiikkipalatsi on La Unión Musical Torrevejensen ja Conservatorio Municipal de Música y Auditorion käytössä.  Siellä pidetään usein konsertteja, joihin meneminen on paras tapa tutustua taloon.  Kunkin ajankohdan konserttitarjonta löytyy Programa de Cultural -lehtisestä eli kulttuuriohjelmasta, jonka saat maksutta kaupungin turisti-infosta rannasta Capdepont-aukiolta.

Täydellisen akustiikan omaava auditorio on mitoitettu 250 hengelle.  Talossa on lisäksi opetus- ja harjoitustiloja.  Sisääntuloaulan portaikossa olevan upean seinämaalauksen on maalannut Guillermo Bellod.  Se kuvaa, miten maa, ilma ja tuuli ovat täynnä musiikkia.  Musiikkipalatsin kellarikerroksessa on viehättävä cafetería.

 

 

Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että EU on suorastaan mahdollistanut Musiikkipalatsin rakentamisen.  Rakennuksen 490 m2:n suuruinen tontti odotti rakennuskylttien kanssa vuosikausia rakennushankkeen aloittamista, mutta vasta EU:n normien mukaisen kaupungin asukasrajan ylittäminen sai vauhtia tähän hankkeeseen.  Samanaikaisia muita suuria EU:n rahoittamia hankkeita olivat mm. aallonmurtajan ja Parque de las Naciones -puiston rakentaminen.

Haluatko katsoa kartasta musiikkipalatsin sijainnin?

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?