Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
 41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös:  rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

PARQUE  DE  LAS  NACIONES

 

 

Parque de Las Naciones,  Kansojen puisto,  rakennettiin vuonna 1999.  Se sijaitsee Valtatien N-332 (Alicante - Cartagena) vieressä etelästä tulevan kaupungin pääliittymän kohdalla meren puolella.  Puiston pinta-ala on 38.000 m2.  Sen on suunnitellut arkkitehti Roberto Pérez Guerras.

Merkittävä osa puistoa on laaja vesilammikko, jossa voi veneillä pienillä polkuveneillä.  Keskellä vesialuetta on saari, joka on Euroopan kartan muotoinen.  Siihen on merkitty valtioiden rajat.  Kullakin valtiolla on oma lipputankonsa, jossa on asianomaisen maan lippu.  Hauskana yksityiskohtana puiston perustamisajalta suomalaiset asukkaat muistelevat, että kun lipputangot pystytettiin ja liput ensi kerran nostettiin, Suomen ja Ruotsin liput olivat vaihtaneet paikkaa.  Oli kuulemma aika työ, että lipuista huolehtivat ihmiset saatiin uskomaan, että ne tulisi vaihtaa keskenään.  Nykyisin asia näyttää siltä osin olevan ihan kunnossa!  Tämä vesialue sijaitsee puiston pohjoisessa reunassa.   Vesialueen eteläreunassa on suuri ja upea sienen muotoinen suihkulähde.
Eteläosa on rakennettu lasten leikkipuistoksi, jota hallitsee suuri dinosaurus.  Puistossa on myös erityisen runsaasti lintuja.

 

 

Puisto on aidattu tyylikkäällä rauta-aidalla.  Puisto on hyvin suosittu ulkoilualue etenkin viikonloppuisin, jolloin sinne tullaan yleensä koko perheen voimin.

Haluatko katsoa kartasta Parque de Las Naciones -puiston sijainnin?

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?