Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös: rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

Lago Jardin I Manzana 1

Appelsiini

Ihmeköynnös

Sitruuna

Lago Jardin I Manzana 1

 

 

 

 

 

 

 

MATKALLE!

 

 

Voimme järjestää tutustumismatkan alueelle aina, kun joku henkilökunnastamme tai suomalaisista yhteistyöhenkilöistämme on Espanjassa.  Käytännöllisesti katsoen siis milloin tahansa.

Viime aikoina Torreviejaan ei ole ollut tarjolla valmismatkoja. Tarkemmat tiedot tämänhetkisestä tarjonnasta saa yhteistyömatkatoimistostamme Matka-Miettisestä Kotkasta (Jumalniementie 8, 48600 KOTKA), puh 05-363 5400 (e-mail:  kotka@matka.miettinen.fi) tai omasta matkatoimistostanne.

Toimiva vaihtoehto on hankkia pelkkä lento Alicanteen tai Murciaan ja vuokrata asunto meiltä (vuokraukset yhteistyöyhtiöltämme Vuokrausrantuulta).  Suoraa lentoa Helsingistä Alicanteen tarjoaa norjalainen Norwegian Air Shuttle (www.norwegian.com).  Murcian kentälle ei vuonna 2021 lennetä Suomesta suoria lentoja. 

Edullisia matkoja voidaan rakentaa myös Iberian reittilentojen varaan Barcelonan, Madridin tai Palma de Mallorcan kautta.  Lentoyhtiö Iberian pääedustaja Suomessa on matkatoimisto Matkantekijät Oy (www.matkantekijat.fi).  Iberian aikatauluja voitte tutkia myös heidän omilta kotisivuiltaan osoitteessa www.iberia.es

Varsin moni käyttää myös SAS:n (www.sas.se) kattavia yhteyksiä Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan kenttien kautta. 

Viime aikoina moni asiakkaistamme on myös tullut Air Berlinin lennolla Düsseldorfin tai Berliinin kautta Alicanteen.  Tiedot löytyvät sivulta www.airberlin.com.

Katsokaapa myös seuraavia sivustoja:

* www.clickair.com

* www.atrapalo.com
* www.kuumat.com

suomalaisia hakusivustoja:

*  www.fi.kayak.com
* www.halvatlennot.fi
* www.lentovertailu.fi
* www.momondo.com
* www.supersaver.fi
* www.travellink.fi
* www.vertaa.fi

Pelkkien lentojen ostajat haemme lentokentältä (myös Murcian kentältä) ja järjestämme majoituksen kaupungin hotelleissa (joita on todella vähän!) tai asiakkaidemme omistamissa ja yhteistyöyhtiöllemme (Vuokrausrantuu) vuokraamissa loma-asunnoissa.  Jos joku haluaa mennä alueelle itsekseen tai tuttavamajoitukseen, voimme vuokrata auton valmiiksi lentokentälle odottamaan.

Alicanten lentokentälle (El Altet) on Torreviejan keskustasta noin 35 kilometrin matka.  Murcian kentälle on niinikään noin 35 km matka.  Alicanten lentokentän yhteysliikenteen aikataulut ja hintatiedot  löytyvät täältä.

Torrevieja on mitä suuremmassa määrin lomanviettäjien kaupunki, mutta siellä ei silti ole juurikaan "turisteja", sillä kaupungissa on vain aivan muutama hotelli ja jokunen muu majoitusyritys.  Olemme koonneet joidenkin majoituspaikkojen yhteystietoja ja muutamista myös lyhyitä luonnehdintoja.

Kauttamme on näihin saakka voinut varata vuokra-auton Torreviejaan tai Alicanten lentokentälle.   Yhteistyöyhtiömme Lydia Cars on kuitenkin nyttemmin lopettanut toimintansa.  Meillä ei ole vielä uutta yhteistyövuokraamoa, joten voimme vain suositella Alicanten lentokentällä olevia kansainvälisiä autovuokraamoja, mutta uskomme, että jonkin ajan kuluttua auton vuokraaminen kauttamme on taas mahdollista.

Monet matkustavat Espanjaan omalla autolla.  Tukholmasta Torreviejaan on noin 3.500 km:n matka.  Kiireisiltä se taittuu tavallisimmin kolmella yöpymisellä, joista ensimmäinen kannattaa tehdä Saksassa ja toinen heti Ranskan puolelle päästyä ja kolmas jo sitten Espanjan puolella, Ranskan rajan tuntumassa jossakin Costa Bravan runsaista majoituspaikoista.  Ruotsalaiset arvostavat erityisesti Costa Bravaa loma-alueena. Viimeisellekin päivälle jää vielä silti ajamista yli 700 km.  Jos aikoo urakoida matkan yhdellä yöpymisellä, se sijoittuu pakostakin Ranskaan (tavallisimmin Lyonin kaupunkiin).  Edellä oleva perustuu olettamukseen, että käytettäisiin ns. Mannheimin-Metzin reittiä, joka on kolmesta suositusta reitistä keskimmäinen.  Läntinen menee Alankomaiden kautta Pariisia sivuten niinikään Lyoniin ja itäinen Sveitsin kautta sekin Lyoniin Ranskaan.  Muita mahdollisuuksia on mennä autolautalla suoraan Saksaan  (Rostock) tai Baltian maiden ja Puolan kautta.  Jos käyttää Ranskan ja Espanjan maksullisia valtateitä, on syytä varautua yhteensä noin 120 euron määräisiin tietulleihin.

Omaa suomalaista autoa saa pitää Espanjassa yhtäjaksoisesti kuuden kuukauden ajan, jonka jälkeen se pitäisi viedä maasta (eli olisi käytävä turistimatkalla Portugalissa tai Gibraltarilla, koska siten alkaa uusi 6 kk:n jakso!).

Jos matkustatte junalla esimerkiksi Madridista, Barcelonasta tai Valenciasta Alicanteen, voitte tutkia juna-aikataulut Espanjan valtiollisen rautatieyhtiön Renfen kotisivuilta www.renfe.es.  Noudamme Teidät tarvittaessa myös Alicanten rautatieasemilta.

Linja-autoreitistö on Espanjassa vielä hyvin kattava.  Linja-autot ovat moderneja, täysin ilmastoituja ja ilmajousitettuja.  Niissä on miellyttävä matkustaa.  Ongelma sen sijaan on, että Espanjasta puuttuu Suomen Matkahuoltoa vastaava kokoava järjestelmä.  Niinpä esimerkiksi linja-autojen aikataulut täytyy tutkia kunkin linja-autoyhtiön omista tiedotteista.

Torreviejaan liikennöidään suoria reittejä mm. Madridista, Alicantesta, Sevillasta, Murciasta ja Cartagenasta.  Aikatauluja voitte tutkia seuraavien mm. linkkien välityksin:
* Costa Azul S.A: www.costazul.net (mm. Alicante, Murcia, Elche, Cartagena)
* Cartagena-Alicante-aikataulu: 
http://www.spanishways.co.uk/costa-blanca/south/la-marina/bus-times.htm
* Lähitienoon aikatauluja: http://www.torreviejainformation.com/bus-details/

Espanjan leirintäalueverkostosta löydät tietoja tämän linkin välityksin: http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/espanja/

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?