Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
 41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös:  rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

 

 

 

 

 

KOULULAIVA  PASCUAL  FLORES

 

 

Kalasatamaan on syyskuussa 1999 sijoitettu tilapäisesti koululaiva Pascual Flores.  Kun meren ja suolan museo "Museo del Mar y de la Sal" siirtyy tulevaisuudessa nykyiseltä paikaltaan satamarantaan, tullaan koululaiva sijoittamaan sen yhteyteen rakennettavaan laituriin.

Kuunari Pascual Flores on rakennettu vuonna 1917 Torreviejassa silloisella Astilleros Mari de Torreviejan telakalla.  Kun laivanvarustaja Pascual Flores Benavente tilasi laivan vuonna 1916, se maksoi 18.000 silloista pesetaa.   Torreviejan kaupunki on ostanut sen Milfordin satamasta Englannista.  Entisöinnin aikana ja sen jälkeenkin sitä tullaan käyttämään veneenkorjauksen ja veneenrakennuksen koulutuspaikkana.  Syksyllä 2005 oli kaupungissa käynnissä vilkas mielipiteenvaihto siitä, kannattaako Pascual Floresin kunnostukseen upottaa arvioitu rahasumma, jolla kunnostuksen vastustajien mielestä olisi paljon tarpeellisempaa käyttöä erityisesti koulurakentamisessa sekä sosiaali- ja terveystoimen sektorilla.  Keväällä 2008 Pascual Flores oli satama-alueella ilman takilastoa ja mastoja, odottaen hyvin edenneen entistämiskorjauksen loppuunsaattamista.

Kuunari Pascual Floresin pituus on 28,60 metriä.  Se on 169 rekisteritonnin alus, jonka uppouma on 300 tonnia ja maksimirahtikyky 250 tonnia. 

 

 

Laivanvarustaja Pascual Floresin aikanaan omistama toinen kuunari, hänen tyttärensä mukaan nimetty Carmen Flores, on nykyisin Barcelonan merimuseossa (Museo Marítimo de Barcelona). Se on nykyisin nimeltään Santa Eulália.

Haluatko katsoa kartasta Pascual Flores -koululaivan sijainnin?

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?