Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
 41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös:  rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

PARQUE  MOLINO  DEL  AGUA

 

 

Parque Molino del Agua, Vesimyllypuisto, rakennettiin vuosina 2000-2001.  Se sijaitsee Playa de La Matan eteläpäässä nousten rinnettä pitkin aivan lähelle Carretera del Torrejon -tietä  (eli Alicante-Cartagena -valtatieltä Torreviejan keskustaan kulkevaa Por la Costan valtaväylää).

 

 

Puiston pinta-ala on 500.000 m2.  Sen on suunnitellut arkkitehti Juan Amorés Romero.  Toteutukseen on osallistunut myös Ministerio de Medio Ambiente (Espanjan Ympäristöministeriö) ja Ayantamiento de Torrevieja (Torreviejan kaupunginhallinto), koska puisto säilyttää merkittävän pinjametsikön ja edustavan osan vanhoista La Matan hiekka- ja heinädyynialueista.

Ylhäällä puiston eteläkärjessä on suuri suihkukaivo.  Sen pulppuava vesi johdetaan alas rannan suuntaan pitkää kivireunusteista kanavaa pitkin, joka mutkittelee kauniissa pinjametsikössä.  Suuresta korkeuserosta johtuen kanavassa on tuon tuostakin uusi porrastus ja vesiputous. Puiston eteläreunalla on myös leikkipuisto ja iso laivan näköinen puistoravintola ("Queen of Mississippi").  Puisto on todellinen keidas keskellä kaupunkiympäristöä.   Siellä kannattaa ehdottomasti poiketa ja varata riittävästi aikaa kanavan reunoilla ja metsäteillä kävelyyn.  Kun on aikansa ihaillut puiston luontoa ja rauhaa, ei todella uskoisi olevansa samanaikaisesti lähellä suurkaupungin keskustaa!

 

 

Haluatko katsoa kartasta Parque Molino del Agua -puiston sijainnin?

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?