Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
 41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös:  rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MUSEO  DE  SEMANA  SANTA  "TOMAS VALCÁRCEL",  PÄÄSIÄISMUSEO

 

C./Formentera-kadulla sijaitsevan sosiaali- ja kulttuurikeskuksen yhdessä rakennuksessa on Museo de Semana Santa, Pääsiäismuseo ("Pyhän viikon museo").  Siellä varastoidaan ja pidetään koko vuoden esillä kaikki Torreviejan pääsiäiskulkueiden kalleudet.  Niitä kunnostetaan ja korjataan samalla vuoden mittaan, joten ne ovat taas seuraavana pääsiäisenä täydessä loistossaan.

Museo on pääsiäisviikkoa lukuun ottamatta avoinna maanantaista perjantaihin klo 10.00 - 13.00 ja klo 16.00 - 19.00.  Sinne on vapaa pääsy, ellette halua antaa vapaaehtoista pientä lahjaa vapaaehtoisin voimin ylläpidetylle museolle.  Sitä varten on ovenpielessä rahalipas.  Museon osoite on C./Formentera, s/n.  Talo sijaitsee aivan C./Baleares -kadulla sijaitsevan Arcos-ravintolan kulman takana.   Puhelinnumero on 966 708 037.

Pääsiäismuseo on perustettu vuonna 1992.  Sitä ylläpitävät Pääsiäisviikon veljeskunnat, jotka säilyttävät ja huollattavat siellä taideteoksensa.   Pääsiäismuseo on nimetty erään Torreviejan historian monipuolisimman taiteilijan Tomás Valcárcel Dezan mukaan.  Hän on mm. lahjoittanut museolle Torreviejan suojeluspyhimyksen patsaan, La Purisima Concepciónin, pienoismallin (Antonio Castillo Lastrucci, 1947).   Museossa on toinenkin merkittävä Torreviejan suojeluspyhimyksen patsas (Hermanos Blanco López, 1957), joka oli aiemmin vuosia Barcelonassa paikallisen Absent Torrevejenses -veljeskunnan hallussa.  

Pääsiäistä edeltävinä viikkoina voi pääsiäismuseon tienoilla hämärän tultua nähdä nuorten miesten harjoittelevan kulkueissa käytettävien telineiden kantamista.  Ne ovat silloin vielä ilman niihin kuuluvia taideteoksia.  On ilman muuta selvää, että harjoitella täytyy, taideteosten kantaminen kulkueessa ei todellakaan aivan keneltä tahansa suju!  Harjoitukset ovat nekin nähtävyys sinänsä pimenevässä illassa, kun kulkueen johtajat matalalla äänellä ohjaavat kantajia.  Pimeässä tällaisen kantajajoukon tapaaminen yllättäen saattaa pelästyttää katsojan todella!

Museossa olevat esineet on merkitty tauluin, joissa selostetaan kunkin taideteoksen nimi, tekijä ja omistajaveljeskunta.

 

 

Haluatko katsoa kartasta Pääsiäismuseon sijainnin?

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?