Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös: 
rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 101221

 

 

 

 

 

 

 

LAGO JARDIN

 

 

Lago Jardin (= "järvipuutarha") on suomalaisten erityisesti suosima asuntoalue, joka sijaitsee Los Balconesin puutarhakaupunginosassa San Migueliin ja Orihuelaan menevän tien varrella.   Vanhempi Lago Jardin 1 -alue sijaitsee tien itäpuolella ja uudempi Lago Jardin 2 -alue tien länsipuolella.  Keskikaupungilta (satamasta) on matkaa sinne noin 5,5 kilometriä.  Lago Jardin  on rivitaloaluetta, jossa on kaksikerroksisia rivitaloja.  Niistä löytyy yksikerrosratkaisuja joko ylä- tai alakerrasta sekä duplex-asuntoja, joissa on tilaa sekä ala- että yläkerrassa.  Lago Jardin 1 -alueen uima-allas on kaupungin upeimpia.  Altaan vieressä on allasravintola, jossa on tarjolla ruoka-annoksia lounasaikaan ja tapas-annoksia muuna aikana.  Ravintolan vieressä on myös tenniskenttä.  Lago Jardin 2-alueella on kaksikin uima-allasta.  Alueella on myös pieni oluttupa. 

 

   
 

Lago Jardinin alue on vanhan Lo Cesadan kartanon päärakennuksen piha-aluetta.  Vanha kartanon päärakennus on raunioituneena edelleen olemassa.  Aikanaan siihen oli suunnitteilla kylpylä ja hotelli, mutta silloinen alueen rakentaja ei päässyt yhteisymmärrykseen Espanjan museoviranomaisten kanssa rakennuksen suojeltavista osista, minkä vuoksi hanke raukesi ja rakennus saa raunioitua kaikessa rauhassa.  Kartanon loiston ajoilta on muistona vielä pihakappeli, joka on kunnostettu ja joka toimii ekumeenisena kirkkorakennuksena edelleenkin.  Suomalaiset ovat järjestäneet siellä aina silloin tällöin hartaan musiikin tilaisuuksia.  Joskus siellä on pidetty myös jumalanpalveluksia ja nuoret parit ovat pitäneet sitä vihkikirkkonaan.  Muutama vuosi sitten alueen asukkaat hankkivat keräysvaroin kappelin katolle kellon, joka lyö tasatunnein.  Kartanon pihaan johti aikoinaan pitkä pinjakuja, joka Lago Jardinin alueen ja viereisen Lago Solin alueen osalta on edelleen olemassa ja on yksi alueen erityistunnusmerkeistä.
 


 

Lago Jardinin alue rakennettiin vuosina 1985-1993.  Alue on viimeisin ns. paratiisi, jossa on tilavat viheralueet.  Lago Jardin 1 -alue muodostuu kuudesta erillisestä yhtiöstä, joista viisi on ns. Manzanoita (Manzanat 1-5) ja yksi nimeltään Complejo Terrace.  Viimeksimainitulla on oma pihauima-allas.   Lago Jardin 2 -alueella on 7 manzanaa. Lago Jardin 1 -alueen manzanat 2 ja 3 on rakennettu siten, että niiden väliin ovat muodostuneet suljetut sisäpihat, joihin on vanhan säilytetyn puuston lisäksi istutettu palmuja ja aitakujanteeksi sypressiä.   Kussakin sisäpihassa on suihkukaivo.  Suihkukaivot toimivat pihoissa vuorotellen.  Piha-alueet ovat palkattujen puutarhureiden hoidossa ja alue on saavuttanut useita kansainvälisiä palkintoja puutarha-alan kilpailuissa.   Kartanon ajoilta alueella on erityisen runsaasti johanneksenleipäpuita, joita aikoinaan on tuotu Espanjaan Lähi-idästä lampaiden ravinnoksi, sillä puun palkohedelmät ovat erittäin ravitsevia ja valkuaisainepitoisia.
 

Lago Jardin 1 -alueen asukkaat ovat perustaneet alueelle oman kirjaston, johon kaikki asukkaat voivat tuoda itselleen tarpeettomat kirjat kaikkien yhteiseen käyttöön.  Valtaosa kirjallisuudesta on englanninkielistä, mutta mukana on myös jonkin verran suomenkielisiä kirjoja.  Suomalaiset asukkaat ovat sijoittaneet kirjaston viereen oman lehtilaatikon, johon luetut aikakauslehdet voi tuoda yhteiseen käyttöön.  Lehtien kierrätys onkin hyvin suosittua.
 


 

Alueella on hieman yli 600 asuntoa, joista yli sadan arvioidaan olevan nykyisin suomalaisomistuksessa.  Lago Jardin onkin Torreviejan suurin yksittäinen suomalaiskeskittymä.
 


 

Lago Jardin sijaitsee isomman suolajärven Laguna de Torreviejan rannassa.  Ykkösalueelta on matkaa rantaan kolme-neljäsataa metriä.  Suolajärvessä voi käydä kävelemässä, sillä se on hyvin matala ja suolapohjainen.
 


 

Lago Jardinin alueelle tulee oma paikallisbussilinja "Los Balcones, Lago Jardin", joka käy kääntymässä Lago Jardin 2 -alueella.  Linjaa liikennöidään kerran tunnissa siesta-aikaa lukuunottamatta.  Lisäksi Orihuelan ja Murcian bussit kulkevat alueiden välistä menevää San Miguelin tietä pitkin, joten alueelle on varsin kattavat julkisen liikenteen yhteydet.

Lähin valintamyymälä (Mercadona) sijaitsee Lago Jardinin liittymää vastapäätä pääkadun toisella puolella. Los Balconesin liikekeskuksessa noin 1,2 etäisyydellä on lähin pankki.  Siellä on myös muutamia erikoisliikkeitä ja ravintoloita ja lähellä on myös apteekki. 
 


Los Balconesin alueen Mercadona


Allasravintolan isäntä Juan, joka on kotoisin Pohjois-Espanjasta.


 

Haluatko tutustua Lago Jardinin sijaintikarttaan tai Lago Jardin 1-alueen karttaan?  Entä Lago Jardin 2-alueen karttaan?

Entä haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?