Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
41660 TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös:  rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 031221

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BENIJÓFAR

 

 

Torreviejasta noin 12 km sisämaahan päin sijaitsee Benijófarin kaupunki.

Benijofarin kaupungin asukasluku on noin 2.000 (v. 2006).  Kaupungin postinumero on 03178.  Alicanteen on sieltä matkaa noin 40 km ja Orihuelaan noin 20 km.  Benijófarin kaupungin välittömässä tuntumassa ovat Rojalesin kaupunki ja Ciudad Cesadan lomakaupunki.  Benijófar sijaitsee Rio Seguran rannalla ja nykyisin myös uuden valtatien n:o A-71 varrella.

Benijófarin kaupungin nimen katsotaan olevan arabialaista alkuperää.  Nimen alkuosa "beni" tarkoittaa "poikaa" siten, että se määräytyy sanan loppuosan perusteella.  Jofar-osan katsotaan senkin perustuvan arabian kieleen ja tarkoittavan  "helmeä" tai "pientä kalliota, kuin helmeä".  Kaupungissa tiedetään olleen asutusta ainakin 800-luvulta alkaen, mutta kaupungin perustamisajankohdaksi katsotaan syyskuu 1729, jolloin se irrottautui Orihuelan kaupungista.

Benijófar sijaitsee keskellä Vega Bajan laaksoa.  Kaupungin keskikorkeudeksi merkitään vain 23 metriä merenpinnasta.  Siitä huolimatta kaupungin alueella olevien kukkuloiden rinteillä olevilta vanhoilta pengermiltä avautuvat upeat näköalat yli Vega Bajan laaksoalueen.

Kaupungissa on vanha kirkko, joka on 1700-luvulta ja joka on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle Apostoli Jaakobille (Santiago Apóstol).  Keskustassa on säilynyt myös vanha Benijófarin suvun kotipalatsi.

Kaupungin suojeluspyhimystä Apostoli Jaakobia juhlitaan  heinäkuussa.   Näihin juhlapäiviin kuuluu myös päivä (tai paremminkin yö)  nimeltään "Patatada", jolloin kaikki kulkevat ympäriinsä maistellen punaviiniä ja  syöden uunissa paistettuja perunoita, joita on tarjolla kaikissa pihoissa.  Joulukuun alussa juhlitaan "Inmaculada Concepcion" -pyhimystä, joka on myös Torreviejan kaupungin suojeluspyhimys.

Benijófarin kaupungin perinneruoat ovat muuallakin alueella hyvin tunnettuja: cocido -niminen keitto, jossa on suuria "pelotas" -nimisiä lihapullia, sekä riisiruokia, joissa höysteenä on kaniinia (conejo) ja vuoristolaiskinkkua (jamon serrano).

 

 

Haluatko katsoa kartasta Benijófarin kaupungin sijainnin?  Entä haluatko tutustua Benijófarin kaupungin karttaan?

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?