Rantuu Oy

Jussilantie 8 G
41660  TOIVAKKA

(014) 86 11 11
0400 - 546 765
 

e-mail: rantuu(at)rantuu.fi
myös:  rantuu(at)rantuu.inet.fi

 

päivitetty 021221

 

Kaupungintalo

Yliopisto

 

 

 

 

 

 

 

ALICANTE

 

 

Alicante, valencian kielellä Alacant, on samannimisen provinssin pääkaupunki.  Alicanten provinssi on yksi kolmesta Valencian itsehallintoalueen provinssista (muut ovat Valencia ja Castellón).

Costa Blancan alueen suotuisa sijainti ja miellyttävä ilmasto ovat houkutelleet alueelle vieraita asukkaita kautta koko historian ajan.  Foinikialaiset, kreikkalaiset, karthagolaiset ja roomalaiset seurasivat toisiaan.  Karthagolaisella sotapäälliköllä Hamilkar Barkasilla oli linnoitettu leiri nykyisen Castillo Santa Bárbaran linnan kohdalla.  Maurit valloittivat kaupungin 700-luvulla ja antoivat sille nimen Al Lucant.  Kristityt valtasivat sen takaisin 1200-luvulla ja se liitettiin Aragonian kuningaskuntaan.  Espanjan sisällissodan aikaan Alicante oli yksi viimeisistä kaupungeista, joka antautui kenraali Francon joukoille.

Alicanten kaupunki on ilmeeltään varsin nykyaikainen eikä kaupungissa olekaan kovin paljon historiallisia kohteita eikä merkittäviä taideaarteita.   Vanhasta Alicantesta on edelleen jäljellä Santa Cruzin kaupunginosa jyrkkine ja kapeine katuineen ja kujineen. Se oli aikoinaan maurien asuttama.  Edellä mainitun linnan lisäksi kannattaa mainita San Nicolásin kirkko, joka rakennettiin 1612-1662 Alicanten suojeluspyhimyksen Barin Pyhän Nikolauksen kunniaksi.  Kirkko on varsin karun oloinen Herreran tyylin tyypillinen esimerkki.   Kirkko paloi sisällissodan alussa ja se on nyttemmin entistetty hyvin tarkoin aiempaa esikuvaa noudattaen.  Sisällä on runsaasti kauniita kullattuja alttareita.

1400-luvun lopulla entisen moskeijan paikalle rakennettu Santa Marían kirkko on myös mainitsemisen arvoinen.  Kirkko on Ferdinandin ja Isabellan rakennuttama.  Se oli alun pitäen goottilainen, myöhemmin renessanssityylinen.  Sisältä se on erittäin koristeellinen, mikä on vierailijalle aivan häkellyttävä kokemus karun ulkokuoren jälkeen.

Kaupungintalo on rakennettu 1696-1760.  Leveässä julkisivussa on kaksi upeata barokkiportaalia.  Sisällä oleva Salón Azul (Sininen sali) peilikäytävineen on tutustumisen arvoinen.

Alicanten arkeologisen museon kokoelmissa on merkittäviä löytöjä iberialaiselta, kreikkalaiselta ja roomalaiselta ajalta.

Alicanten satama on tärkeä.  Sieltä on säännöllinen laivaliikenne mm. Valenciaan, Marseilleen, Baleaarien saarille (Ibiza, Palma), Orániin  ja Kanarian saarille.

Alicante on nykyisellään reilun puolen miljoonan asukkaan kaupunki.  Virallisesti siellä on vain reilut 300.000 asukasta, mutta kuten Torreviejassakin siellä on merkittävä määrä vakinaiseen tapaan asuvia loma-asukkaita, jotka eivät ole vielä rekisteröityneet kaupungin asukkaiksi.  Alicante on merkittävä kauppa- ja yliopistokaupunki.  Kaupungin eteläpuolella on huomattavia  lomakeskuskaupunkeja (mm. Gran Alacant).  Lentokenttä (El Altet) on noin 12 km kaupungista etelään.  Kaupunkiin tulee rautatie Madridista ja erikseen Murciasta ja vielä kapearaiteinen rannikkorata, ns. turistirata Benidormin suunnasta.  Jokaisella on oma rautatieasemansa.

Alicanten kaupungin kotisivut löytyvät tästä!  Alicanten yliopiston linkin löydät tästä.

Haluaisitko tutustua Alicanten kaupungin karttaan?

Haluatko palata Tervetuloa -sivulle, tutustua uusiin, käytettyihin tai vuokrattaviin asuntoihin, tilata esitteitä tai ehkäpä kirjoittaa meille ajankohtaisia asioista tai kysymyksistä?